Over mij

In 2015 heb ik mijn studie AVM (richting Fictie, afgestudeerd op regie & scenario) aan de HKU in Hilversum afgerond en ben ik werkzaam als freelancer op het gebied van film. Mijn passie voor film begon ver voor deze opleiding. In 2006 richtte ik met vrienden het filmcollectief Chillground op waarmee we onder meer korte films, reportages en sketches maakten. Recenter brachten we in 2014 de korte speelfilm Dag Mannetje uit: een productie volledig op handen gezet met de hulp van meer dan 200 vrijwilligers en een zeer beperkt budget van slechts €800. De film ging in première voor bijna 400 schoolkinderen (als onderdeel van een educatietraject rond de film) en daarna ook in een vol theater voor 600 gasten. Het eindresultaat werd ook uitgezonden op lokale omroep ZuidwestTV en is gratis online te bekijken.

Wouter

Voor mijn afstuderen in 2015 heb ik de film Welkom Thuis geschreven, een eerlijke ode aan mijn geboorteplek Bergen op Zoom en haar inwoners. Ik werkte voor het eerst met een officiële casting via Kemna Casting en stond met een semi-professioneel team op de set op de plek waar het voor mij jaren eerder allemaal begon. De film Welkom Thuis heeft op enkele filmfestivals gedraaid en is nu ook online te bekijken.

Sinds 2016 hou ik me ook bezig met workshops en gastlessen op het gebied van film binnen het basis- en middelbaar onderwijs. Zo werk ik onder meer bij Stichting ROET die door het hele land workshops aanbiedt.